Zieke planten verwijderen

Beste tuinders,

Ik hoor van verschillende kanten dat er zieke planten op de tuinen staan.
Na alle regen is er een grote kans op de schimmelziekte Phytophthora. Deze komt o.a. voor op aardappelen, tomaten en aubergines. 

Wanneer u verschijnselen van deze schimmel ziet op uw planten dan bent u verplicht hier iets tegen te doen. Onmiddellijk het loof verwijderen en afvoeren. Niet op de composthoop maar verpakken in plastic en meenemen naar huis en bij het restafval gooien!

We hopen op uw medewerking.

Vriendelijke groet,
Grietje

NB
Bovenstaande is ook via de mail onder de aandacht gebracht. Geen mail ontvangen? Ook niet bij de spam? Dan is het (juiste) emailadres mogelijk niet bij de vereniging bekend. Geef dit dan door aan secretaris@atvoranjebond.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *