Uitnodiging dahliapraatjes 2 september

Beste medetuinierders,

Over Dahliapraatjes…   op  2 september.

Op onze tuinen zijn diverse dahlialiefhebbers. Ik vind het leuk om met ze in contact te komen om onze gekkigheid te delen. Vandaar deze opzet van dahliapraat(jes) .

Elk jaar is het weer een verrassing hoe de dahliaknollen de winter overleefd hebben. Soms heb je dikke pech en zijn de knollen verdroogd, beschimmeld of bevroren. Daarbij is het heel wat werk.

In het verleden hebben we al een paar dahliaruilbeursen georganiseerd om weer aan nieuwe knollen te komen. Op dit moment is het een goede tijd om bladstekken te nemen en kun je er ook voor zorgen dat je mooie dahlia’s er volgens jaar toch zijn. Het is een leuke bezigheid en verlengt je dahliaseizoen wat.

Natuurlijk kunnen we het ook over andere dahlia dingen hebben. Een dahliatuinbezoek plannen ofzo.  Ook al eens aan dahlia’s zaaien gedacht?

In het voorjaar kun je van je overblijven knollen ook stekken nemen, maar dat is volgend jaar.

Vooreerst zit ik voor belangstellenden op 2 september om half 11 in de kantine van ons complex voor te doen hoe dat gaat met dahlia bladstekken maken.

Wilt u meedoen en uw eigen dahlia’s proberen te vermeerderen?  Kom en neem een paar van onderste bladeren van uw dahliaplant mee en het liefst een potje met wat potgrond zonder mest met zand. Opgave is niet nodig.

Gieny Meester.   06-20925361     daliagekken@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *