Lezing wespen 8 april

De lezing wordt gegeven door Sjoert Fleurke van de Wespenstichting. Sjoert gaat ons vertellen over inheemse sociale wespensoorten. Zijn verhaal ondersteunt hij met foto’s. De Wespenstichting werkt aan de verbetering van het imago van de wesp en ontwikkelt en promoot diervriendelijke oplossingen van problemen met wespen. In totaal zijn er ongeveer 500 soorten wespen in Nederland. Ongeveer 11 soorten houden er een sociale levenswijze op na net als de honingbij. De overige wespen leven vooral solitair.

Franse Veldwesp

Wespen behoren tot de meest gehate dieren ter wereld. Dit komt voor een groot deel door een aantal hardnekkige misverstanden en door een gebrek aan kennis over deze vliesvleugeligen. Als gevolg hiervan worden wespennesten op grote schaal verdelgd.

Dat wespen nuttige diertjes zijn is niet bij iedereen bekend. Om te weten wat ze voor de moes- of bloementuin kunnen betekenen is er een lezing op:

DatumMaandag 8 april
Tijd20.00-22.00 uur
Plaats
buurtcentrum De Componist
Paganinilaan 15 te Assen
Entree€ 2,50

Activiteitencommissie Oranjebond
activiteitencommissie@atvoranjebond.nl

Aanvulling 16/4/24:
Verslag lezing Wespen

Eén antwoord op “Lezing wespen 8 april”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *