Lezing wormen 24 februari

Dat voor het telen van gezonde groenten en vruchten een gezonde bodem nodig is, is bij ieder wel bekend. Hoe de bodem gezond te maken en gezond te houden is wel een dingetje. Een van de dingen die daarbij kan helpen is het hebben van een bodemleven waar bacteriën, schimmels en wormen een onderdeel van zijn. Wormen zorgen voor lucht in de bodem zodat de wortels van de planten goed kunnen groeien en daardoor meer en beter voeding kunnen opnemen. Ook compost verhoogt de bodemvruchtbaarheid. Door compost bij jonge planten te strooien geef je deze een boost en droogt de grond minder snel uit. Je kunt eenvoudig van de plantenresten uit de groentetuin je eigen compost maken.

Frank Wasse van Wormenkwekerij Wasse uit Beilen komt vertellen over het kweken van (compost)wormen, het maken van een goede compost en wat voor biologische bodemverbeteringsmiddelen er zijn. De wormen die hij op zijn bedrijf verkoopt zijn biologisch gekweekt en daarom geschikt voor de biologische groente- en siertuin. Ook heeft Frank voorbeelden hoe je zelf een wormentoren, of een wormenhotel maakt.

 De lezing vindt plaats op:

Datum:  Zaterdag 24 februari
Tijd:         13.30 – 15.00 uur
Entree:   2,50 euro
Plaats:    De Componist, Paganinilaan 15 te Assen

Wil je wormen kopen dan kan Frank deze meenemen. Laat via de mail even weten hoeveel je wilt kopen. Ze kosten 1 pond voor €10,-

Met vriendelijke groet,

Geke Kooistra
Activiteitencommissie Oranjebond
activiteitencommissie@atvoranjebond.nl 

Aanvulling 29-2-24:
Verslag lezing wormen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *