Veel gestelde vragen

Wat moet ik doen om een tuin te huren bij de vereniging?

Meld je in de winkel op het complex. Je kan dan een formulier invullen en hoort meteen of er nog tuinen vrij zijn.

Wat kost het huren van een tuin?

€ 0,34 per vierkante meter + lidmaatschap ATV Oranjebond € 23,60 +bijdrage AVVN € 26,40. Dit bedrag maak je jaarlijks over naar de vereniging. 

Hoe kom ik aan de benodigde materialen?

Je moet zelf zorgen voor spullen om de tuin goed te onderhouden. Gelukkig kan je een aantal spullen en hulpmiddelen in ons tuinderskwartier kopen. Elk jaar krijgt de tuinder van ons complex een bestellijst voor zaden, plantjes en toebehoren. Deze lever je in voor het seizoen begint en vervolgens haal je de bestelling op in het tuinderskwartier.

Waar kan ik meer informatie vinden over het bijhouden van een tuin?

Het kan best ingewikkeld zijn om de tuin goed bij te houden. Het mesten, zaaien, opkweken, spitten, verpoten.. er komt nogal wat bij kijken. Wil je graag meer informatie over het bijhouden van de tuin? Dan hebben wij hier een zeer behulpzaam document (inclusief zaaikalender, composteren, bodem bewerken en een overzicht van  planten die elkaar beïnvloeden). klik hier voor het document: DUURZAAM TUINIEREN 

Wat wordt er van mij verwacht als ik een tuin huur op het complex?

Je moet de tuin en het bijbehorende pad netjes houden. Verder wordt er van de leden verwacht dat zij deelnemen aan de sectorwerkzaamheden (elke tuin is onderdeel van een sector die geleid wordt door een sectorhoofd). Deze werkzaamheden zijn doorgaans op een zaterdagmorgen en de tuin- en bouwcommissie stuurt het sectorhoofd aan. 

Wat doet de tuin- en bouwcommissie?

De tuin- en bouwcommissie houdt toezicht op het complex. Zo gelden er bijvoorbeeld regels voor het bouwen op een tuin (zoals huisjes en kassen). Wil je meer weten over de taken van deze commissie en wat het belang is voor u als tuinder? Klik dan hier