Veel gestelde vragen

Wat moet ik doen om een tuin te huren bij de vereniging?

Als je ons aanvraagformulier ingevuld inlevert bij de winkel van het tuinderskwartier, neemt de tuincommissie contact met je op als er tuinen beschikbaar zijn. Je kunt het formulier ook afhalen in de winkel.

Wat kost het huren van een tuin?

€ 0,34 per vierkante meter + lidmaatschap ATV Oranjebond € 23,60 + bijdrage AVVN € 29,80. Dit bedrag maak je jaarlijks over naar de vereniging. 

Hoe kom ik aan de benodigde materialen?

Je zorgt zelf voor spullen om de tuin goed te onderhouden. Gelukkig kun je een aantal spullen en hulpmiddelen in de winkel van ons tuinderskwartier kopen. Elk jaar krijgen de tuinders van ons complex bestellijsten voor zaden, plantjes en toebehoren. Deze lever je in voor het seizoen begint en vervolgens haal je de bestelling op in het tuinderskwartier.

Waar kan ik meer informatie vinden over het bijhouden van een tuin?

Het kan best ingewikkeld zijn om de tuin goed bij te houden. Het mesten, zaaien, opkweken, spitten, verpoten… er komt nogal wat bij kijken. In Duurzaam tuinieren vind je meer informatie over het bijhouden van je tuin, composteren, bodem bewerken, een zaaikalender en een overzicht van  planten die elkaar beïnvloeden. 

Wat wordt er van mij verwacht als ik een tuin huur op het complex?

We verwachten dat je de tuin en het bijbehorende pad netjes houdt en deelneemt aan de sectorwerkzaamheden. Elke tuin is onderdeel van een sector die geleid wordt door een sectorhoofd. De sectorwerkzaamheden zijn doorgaans op een zaterdagmorgen en de tuin- en bouwcommissie stuurt het sectorhoofd aan. 

Mag ik een tuinhuisje of kas op mijn tuin neerzetten?

Je mag pas een huisje, schuurtje of kas neerzetten na toestemming van de bouwcommissie. Bekijk de richtlijnen en stuur een ingevuld formulier met tekening of foto naar bouwcommissie@atvoranjebond.nl