Verslag Oogstfeestdag 14 september

Zaterdag 14 september was het eindelijk zover het Oogstfeest kon plaatsvinden. Voordat het zaterdag was was er al heel wat gebeurd, diverse tuinders leverden hun geteelde groenten in waar zaterdag een heerlijke soep van werd getrokken in de heksenketel boven het open vuur. Thuis gingen tuinders aan de slag er werden cakes en diverse taarten gebakken die we op de kraam konden verkopen.

Op de ochtend begonnen de vele vrijwilligers met het neerzetten en opbouwen van de kramen, tafels en de grote tent. De vuurplaats werd aangestoken en de heksenketel met groenten erboven gehangen. Ondertussen werden de kramen ingericht door de deelnemers. Kramen met diverse kruiden, plantjes, en zaden, jammetjes, honing, chutneys, een fermentatietafel, info over ATV Oranjebond en uiteraard een kraam voor de verkoop van de diverse consumpties en soep en taartjes. Bezoekers konden aan de picknicktafels of op de strobalen zitten. Twee tuinders zorgden voor de muzikale omlijsting. Het thema van de oogstfeestdag was verbinding. We wilden tuinders kennis laten maken met de andere tuinders en laten zien wat je allemaal kunt doen met eigen oogst. Veel tuinders namen een kijkje, maar ook mensen van buiten.

De reacties van de bezoekers waren positief. Er zijn veel potjes en plantjes van eigenaar verwisseld. De vraag werd gesteld of we volgend jaar weer een Oogstfeest willen organiseren. Dat weten we nog niet, maar zaterdag was een geslaagde dag.

Activiteitencommissie Oranjebond
Gieny, Sarah en Geke

Zie voor de foto’s: Oogstfeest 2024

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *