Posteleinsoep

Recept van Kristien de Vries

Postelein is heel gezond. Het is een goede bron van vezels, vitamines (bv A, C en E), mineralen (bv ijzer, magnesium, calcium en kalium) en omega3.

Benodigdheden

  • zout
  • 1 bouillonblokje
  • 1½ liter water
  • 1 grote witte ui
  • 3 takjes maggiplant
  • 400 gram postelein, alleen de blaadjes
  • 150 gram peterselie
  • 500 gram rundergehakt voor de gehaktballetjes
  • culinair voor bakken en braden
  • 2 afgestreken eetlepels bloem

Bereidingswijze

  • Anderhalve liter bouillon van de gehaktballetjes 10 minuten laten pruttelen.
  • Culinair voor bakken en braden in de pan en uien aanfruiten.
  • Daarna 2 eetlepels bloem roeren met de uien.
  • Daarna 1½ liter bouillon + 3 takjes maggiplant + de postelein toevoegen.
  • De gekookte gehaktballetjes toevoegen.
  • Laatste 5 minuten de peterselie toevoegen.
  • Maggiplant uit de soep vissen.