Hartige taart met kalkoen

Recept van Kristien de Vries

Oven voorverwarmen op 200°, boven en onder hitte.

Benodigdheden

  • 300 gr. witte ui
  • 400 gram prei in stukjes snijden van 1 cm
  • 250 gram crème fraîche
  • 250 gram kwark
  • 1 bakje kastanje champignons
  • 200 gram peterselie
  • culinair bakken en braden
  • 2 pakjes roomboter bladerdeeg
  • zout
  • aardappelkruiden
  • peper
  • nootmuskaat
  • 6 eierdooiers
  • 400 gram kalkoenfilet
  • bakspray
  • koekenpan
  • taartvorm 28 cm doorsnede
  • bakpapier 30 cm doorsnede

Bereidingswijze

Taartvorm 28 cm doorsnede. Bakpapier 30 cm doorsnede in de taartvorm leggen. Bakspray op de zijkant van de taartvorm.

Kalkoenfilet in blokjes snijden. Ui in schijfjes. Prei in stukjes van 1 cm. Kastanjechampignons in plakjes snijden. Peterselie fijnsnijden. Zout peper, aardappelkruiden, nootmuskaat en 2 eidooiers erdoor mengen. In deze volgorde aanbakken in de pan met culinair.

1 plakje bladerdeeg in het midden, daarna dakpansgewijs in het rond, afsluiten met 1 plakje bladerdeeg in het midden.

De helft van de peterselie door de 250 gram kwark en 4 eidooiers kloppen.

Eerst het groentemengsel in de vorm gieten, daarna het kwarkmengsel er bovenop.

De oven nu op 220° zetten, na 1 uur de taart uit de oven halen, ovenpapier wat onder de taart zit samen de me taart op een bord zetten.