Recept van Kristien de Vries
Postelein is heel gezond. Het is een goede bron van vezels, vitamines (bv A, C en E), mineralen (bv ijzer, magnesium, calcium en kalium) en omega3.
Benodigdheden
- zout
- 1 bouillonblokje
- 1½ liter water
- 1 grote witte ui
- 3 takjes maggiplant
- 400 gram postelein, alleen de blaadjes
- 150 gram peterselie
- 500 gram rundergehakt voor de gehaktballetjes
- culinair voor bakken en braden
- 2 afgestreken eetlepels bloem
Bereidingswijze
- Anderhalve liter bouillon van de gehaktballetjes 10 minuten laten pruttelen.
- Culinair voor bakken en braden in de pan en uien aanfruiten.
- Daarna 2 eetlepels bloem roeren met de uien.
- Daarna 1½ liter bouillon + 3 takjes maggiplant + de postelein toevoegen.
- De gekookte gehaktballetjes toevoegen.
- Laatste 5 minuten de peterselie toevoegen.
- Maggiplant uit de soep vissen.