Beste tuinleden,

Woensdagochtend, 31 maart, wordt de waterleiding weer aangesloten op het complex.
Wanneer u een waterpunt op uw tuin heeft, zorgt u er dan voor dat de kraan is dichtgedraaid?

Raffia 2020 online

Vanaf heden is de Raffia van afgelopen jaar in te zien op deze website. Op de pagina ‘over ons’ staat een link naar alle statuten én dus ook naar deze Raffia. Veel leesplezier!

De bijeentuun telt ook mee…

De bijeentuun (tuinnummer 83) van de ATV oranjebond heeft ook dit jaar meegedaan aan de landelijke bijentelling 2020. In totaal hebben negen personen hun briefje met de telling bij de bijeentuun ingeleverd. De resultaten willen wij de andere tuinders niet onthouden en graag nodigen wij iedereen uit om ook eens een bezoekje te brengen aan de digitale bijeentuun bijeentuun.simpsite.nl.

Briefjes Telling
3 8 bijen / zweefvliegen
2 5 hommels en bijen
1 3 aardhommels, 1 honingbij & 1 sachembij
1 2 narcisvliegen, 1 aardhommel en 1 honingbij
1 7 bijen
1 4 bijen

Hoofdkraan vervangen

Geruime tijd geleden kwam aan het licht dat de hoofdkraan, die het tuincomplex van water voorziet, kapot was waardoor lekkage ontstond.  Reparatie bleek niet afdoende. Vervangen van de kapotte kraan,  na 40 jaar trouwe dienst. was de enige optie.

Vandaag, vrijdag 08 mei is de oude vervangen door een nieuw exemplaar. Daar zijn we erg blij mee zodat we weer ongestoord, en storingsvrij, water kunnen tappen op het tuincomplex. Op de foto ziet u de plaats, achter het publicatiebord, waar de nieuwe hoofdkraan in de grond is gemonteerd in een betonnen put..

de AVVN

geschreven door Henk Oldenbeuving

Je mag niet verwachten dat een vrijwillige bestuurder de ontwikkelingen en procedures op het gebied van wetten en regels actueel kan volgen. Dat mag je wel van AVVN, de landelijke overkoepelende organisatie voor volkstuinen, verwachten. Wij hebben daarvoor een deskundige en professionele staf, die hulp en ondersteuning biedt, van een schriftelijk advies tot actieve onderhandelingen. Wat je maar wilt.   

Bij ons krijg je alles wat je nodig hebt om als bestuur en als tuinders met elkaar goed te blijven functioneren. Maar er is meer. We kennen ook een op maat gesneden conflictbeslechting die bestaat uit

  • een goed gesprek
  • bemiddeling 
  • bindend advies 

Met conflictbeslechting voorkomen we juridisch gedoe (en kosten) met advocaten en rechters. We lossen problemen op met mensen die de wereld van Samen Tuinieren van binnen kennen.
Maar ook advies over “samen”tuinieren,  legionellapreventie, natuurlijk tuinieren komen voorbij en sinds kort dus ook berichtgeving over het Coronavirus. De AVVN is er dus op letterlijk alle fronten om tuinders te helpen, bijna ongeacht de vraag die iemand heeft.

Aansluiten water

Donderdag 9 april zal om 9.30 uur de waterleiding weer worden open gedraaid..
Wanneer u een kraan op uw tuin heeft zorgt u er dan voor dat de kraan dicht is?